Perhetuvat avaavat ovensa kesän jälkeen

Korona-aikana perhetupien henkilöstö on vahvistanut lapsiperheiden kotipalvelua ja näin on pystytty tukemaan perheitä laajemmin kotiin annettavan tuen avulla. Lapsiperheiden kotipalvelu palvelee perheitä läpi koko kesän, mutta supistetusti ja perheiden tarpeet kiireellisyysjärjestyksessä huomioiden.

”Olemme pystyneet toteuttamaan perinteisiä toimintojamme etäyhteyksin, mm. ensisynnyttäjien Akuliina-ryhmät ja avoimet perhepäivät on ollut mahdollista järjestää muutoin kuin lähitapaamisina”, kertoo perhetupien vastaava ohjaaja Seija Murto.

16.8.2021 alkaen juhlistetaan jokaisella tuvalla jälleennäkemistä perheiden ja lasten kanssa.
Koska tauko on ollut pitkä, kuntaan on muuttanut uusia perheitä ja syntynyt paljon vauvoja. Kaikki perheet eivät ole välttämättä tietoisia perhetuvista kohtaamispaikkoina.

Mitä perhetuvat tarjoavat?

Tupien perhepäivät

· Perhetuvat tarjoavat lapsiperheille mahdollisuuden vertaistukeen, muiden lapsiperheiden tapaamiseen, lasten leikkiin ja ohjattuun toimintaan.

· Perhetuvilla on aina paikalla perhetyön ammattilaisia, kenen kanssa on mahdollisuus käydä luottamuksellisia keskusteluita ja saada palveluohjausta tarvitsemassaan asiassa.

Reppupäivät

· Jokaisella perhetuvalla tarjotaan mahdollisuus maksulliseen lastenhoitoon kerran viikossa 3 tuntia kerrallaan 1 vuotta täyttäneille lapsille.

· Lastenhoitoa eli Reppupäivä-paikkaa voivat hakea perheet, joissa lapsella ei ole hoitopaikkaa varhaiskasvatuksessa tai seurakunnan vastaavassa toiminnassa.

· Näin mahdollistamme laajemmalle joukolle vanhempia saada hengähdystauon arkeensa ja lapselle turvallisen paikan harjoitella hoidossa oloa kodin ulkopuolella.

· Reppupäivä paikkaa haetaan 2.-13.8.21 sähköisellä lomakkeella, joka löytyy Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Perhetupien sijainti

· Perhetuvat sijaitsevat Lempäälä-talossa, Kuljussa ja Sääksjärvellä

Kesätoimintaa ulkona
Ennen avautumistaan perhetuvat tarjoavat kesällä perheille mahdollisuuden turvalliseen yhdessä oloon toisten lapsiperheiden kanssa. Tapahtumiin paikan päälle voi tulla ilman ilmoittautumista. Tapahtumissa perheillä on mukana omat eväät.

Kesäohjelma toteutetaan ulkona seuraavasti:

  • ke 9.6 klo 10-12 Sääksjärvellä Veikonkujan puisto/ Säpinä
  • pe 11.6 klo 10-12 Myllyranta
  • ma 14.6 klo 10-12 Kissankulman pihalla
  • ti 15.6 klo 10-12 Sääksjärven pururadalla / Säpinä

Toivotamme kaikki lapsiperheet tervetulleiksi perhetuville!

Lisätietoja: Seija Murto 0401337941

Jaa sivu