Muistelulaukut antavat välineitä muisteluun ja uuden oppimiseen. Laukut sisältävät viime vuosikymmenten esineitä, joita pääsee koskemaan. Mukana on myös tuoksuja, kuvia, tietoa ja virikekysymyksiä keskustelua varten.

Partaveitsestä permanenttiin -muistelulaukku esittelee entisajan naisten ja miesten kauneudenhoitoon liittyviä esineitä ja Kauppalaukun kautta pääsee kyläkaupan tunnelmaan.

Muistelulaukut on suunnattu erityisesti ikäihmisille, mutta niiden avulla voi oppia ja kokea aivan jokainen. Laukkuja voidaan käyttää esimerkiksi vanhuspalveluiden ohjaajalähtöisissä toiminta- ja muisteluhetkissä tai kahden kesken ikäihmisen kanssa.

Muistelulaukut on tehty Lempäälä-Seuran, Lempäälän kunnan kulttuuripalvelujen ja Pirkanmaan maakuntamuseon yhteistyönä osana seutumuseohanketta. Laukuista on valmistunut myös sosionomiopiskelijan opinnäytetyö Diakonia-ammattikorkeakoululle.

Muistelulaukut kiertävät aluksi Lempäälän vanhuspalveluiden toimintapaikoissa. Varauksia voivat tehdä myös yhdistykset ja muut toimijat. Laukkuja voi lainata Lempäälän kunnan kulttuuripalveluista yhteisökoordinaattorilta (Talvikki Torppa, etunimi.sukunimi@lempaala.fi, 050 383 9613).