Lempäälässä jatkuu vilkas matkailukesä

Vaihmalan Hovista kerrotaan kesän olleen erittäin hyvä. Kotimaan matkailu on selvästi kasvanut koronapandemian myötä. Monet matkailijat hämmästelevät, mitä kaikkea kotimaasta löytyykään, sanoo Vaihmalan putiikkivastaava Veronica Kerisalo-Sisättö.  

Vaihmalan Hovi on tunnettu erittäin tasokkaasta lounaasta, jonne asiakkaita tulee jopa busseittain. Putiikissa voi tehdä ostoksia ja hemmottelua tarjoaa spa-osasto. Pihapiirissä on myös lampaita. Naapurissa voi golfata ja ratsastaa. 

Kerisalo-Sisättö mainitsee myös Kahvila Siirin ja Laukon kartanon käyntikohteina. On hyvä, että seudulla on paljon monipuolista tarjontaa. Erilaiset kohteet ovat rikkaus ja houkuttelevat kävijöitä.

Myös Lempäälän Luontaiskylpylässä on ollut vilkas kesä, kertoo yrittäjä Kirsti Uoti.  Lempäälä soi -tapahtuman musiikki- ja taidekurssit ovat tuoneet talon täyteen heinäkuussa.  

Kuokkalan museoraitilla alkukesä oli hiljainen, mutta heinäkuu on ollut vilkas, sanoo museo-opas Rosa Aaron Dufva. Erityisesti Kuokkalankosken markkinat vetivät hyvin väkeä. Kauppamuseossa kävi markkinalauantaina arviolta 550 henkilöä. Bussiryhmiä ei ole tänä kesänä liikkunut, mutta perhekävijät ja spontaanit poikkeajat ovat lisääntyneet. 

Kuokkalan museoraitilla on päässyt seuraamaan sepän työnäytöksiä, ja kesäkuusta lähtien on pidetty lapsille tarkoitettuja Vanhan ajan kesäapulaiset -kierroksia keskiviikkoisin (viimeinen kierros keskiviikkona 29.7.) 

Tulevia tapahtumia Kuokkalan museoraitilla ovat Pihasoitot torstaisin. Lempäälän Pelimannit esiintyvät 29.7. klo 18, Ämmät äänessä 12.8. klo 18 ja  Höpinätötterö 26.8. klo 18. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy Lempäälän tapahtumakalenterista: tapahtumat.lempaala.fi

Lempäälän matkailukohteet löytyvät verkkosivulta:
visitlempaala.fi

Lisätietoja: 
Lempäälän matkailuneuvonta,
Lempäälä-talo, Palvelukäytävä, Manttaalitie 15,
p. 050 383 9068, s-posti: matkailu@lempaala.fi 

 

Jaa sivu