Tiedote: Koulutuspäivä kokoaa Tampere-taloon yli 2500 peruskoulun opettajaa. Miten isoja globaaleja kysymyksiä pitäisi käsitellä koulussa?

5.11.2018

Tiedote 5.11.2018

Ilmastonmuutos, globalisaatio, pakolaisaallot ja maahanmuutto, valeuutiset ja disinformaatio. Miten isoja, monimutkaisia kysymyksiä, jotka ovat usein abstrakteja ja joilla on laajakantoisia seurauksia, voi tuoda luokkahuoneeseen käsiteltäväksi? Miten käsitellä koulussa ilmastoahdistusta, poliittisia jännitteitä ja uutisoinnista nousevaa negatiivista maailmankuvaa? Voiko opettaja toimia muutosagenttina maailman tulevaisuuden pelastamiseksi?

Näitä ajankohtaisia kysymyksiä käsitellään tänä lauantaina 10. marraskuuta Tampere-talossa, johon kokoontuu yli 2500 pirkanmaalaista peruskoulun opettajaa. Keskustelun juontaa toimittaja Riku Rantala. Keskustelijoina Tampere-talon suuressa salissa ovat Opetushallituksen johtaja Jorma Kauppinen, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja kasvatustieteen apulaisprofessori Mari-Pauliina Vainikainen sekä tekoälytutkija Timo Honkela, Sitran vanhempi neuvonantaja, ilmastoasiantuntija Oras Tynkkynen ja toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo. Osana talk show -tyyppistä keskustelua kuullaan myös Tom Johnsonin (epä)onnistumisen filosofiaa käsittelevä teos Failing Tampere Filharmonian kontrabasisti Petri Mäkiharjun esittämänä.

Työpajoissa käsitellään muun muassa positiivista pedagogiikkaa (Kaisa Vuorinen) ja työyhteisön rakentavaa vuorovaikutusta (Outi Mäenpää), opetusrobotteja (Tampereen digiohjelma), kestävää elämäntapaa (Arto O. Salonen) ja istumisen vähentämistä (Arto Pesola).

Treduka on opettajien virkaehtosopimuspohjainen veso-koulutus, ja se järjestetään nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran tapahtuma pidettiin vuonna 2015. Tapahtumaan osallistuvat Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven perusopetuksen henkilöstö. Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunkiseudun opetusalan osaamisen kehittämispalvelu Osake.

Lisätietoja (mm. haastattelu- ja aineistopyynnöt):

Kotisivut (mm. ohjelma): www.treduka.fi

Twitter: @Treduka2018, hashtag #treduka2018

Koordinaattori Marko Lahtinen, Osake
Puh. 040-800 4000, s-posti marko.j.lahtinen@tampere.fi

Tapahtumasuunnittelija Elina Lähteenmäki, elina.lahteenmaki@tampere.fi

Tulostettava tiedote (pdf)

 

« Takaisin