Tampereen kaupunkiseudun (ml. Sastamala ja Punkalaidun) kannanotto työllisyyskokeilun jatkamiseen

5.12.2017

Tampereen kaupunkiseutu (ml. Sastamala ja Punkalaidun) esittää, että työllisyyskokeilun aikajännettä pidennetään maakuntauudistuksen aikataulua vastaavaksi vuoden 2019 loppuun asti ja tarvittaessa siirtymävaiheessa sen yli.

Seutukunta toteaa oheisessa kannanotossaan myös, että kasvupalvelulainsäädännössä tulee kirjata kunnille oikeus järjestää ja tuottaa kasvupalvelut.

Lempäälässä työllisyyskokeilun tulokset ovat olleet huikeita. Lokakuun 2017 tilanteen mukaan työttömyys on vähentynyt 35% edelliseen vuoteen verrattuna, työttömyysasteen ollessa nyt 7,3% (19/2017). Työmarkkinatilanne on selvästi paranemaan päin. Lisäksi olemme voineet käydä läpi asiakkaiden tilanteita systemaattisesti paremman yhteistyön ja resurssin ansiosta. Olemme kehittäneet uusia palvelumuotoja ja saaneet niistä hyvää palautetta asiakkailta, kertoo työllisyyspäällikkö Lotta Lammi.

Positiivisten kokemusten siivittämänä Lempäälän kunta kannattaa kokeilun jatkamista, jotta näkisimme pitkällä aikavälillä, mihin kaikkeen tällä toimintamallilla vielä pystymmekään.

« Takaisin