Tiedote: Tampereen kaupunkiseudun 3.-6.luokan ympäristöopin digitaalinen oppimateriaali

10.8.2018

Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) ovat yhdessä päättäneet toukokuussa 2018 tehdä digitaalisen oppimateriaalin, joka toteuttaa seudullista 3.-6. luokkien ympäristöopin opetussuunnitelmaa parhaalla mahdollisella tavalla. Paikallisen opetussuunnitelman mukaan vuosiluokkaistettu muokattava oppimateriaali tukee laaja-alaista osaamista ja mahdollistaa eriyttämisen. Oppimateriaalin tekijöiksi tullaan palkkaamaan Tampereen kaupunkiseudun opettajia.

Ensimmäinen pilottijakso (4. luokan Eurooppa) on käytettävissä talviloman jälkeen kevättalvella 2019. Koko 4. luokan ympäristöopin oppimateriaali otetaan käyttöön lukuvuonna 2019-20. Seuraavana lukuvuonna 2020-21 käyttöön tulee 3. ja 5. luokan oppimateriaali ja lukuvuonna 2021-22 käytettävissä on myös 6. luokan oppimateriaali.

Ympäristöopin oppimateriaali tarjoaa myös rakenteen yhteistyölle koulujen ja kuntien kesken. Visuaalinen ja helposti eriytettävä oppimateriaali lisäävät kiinnostusta ympäristöoppiin. Oppimateriaali sisältää välineet itse- ja vertaisarviointiin, jatkuvaan arviointiin (portfolio) sekä sähköiset ja tulostettavat kokeet.

Oppimateriaali toimii jo käytössä olevissa työvälineissä (Reppu ja Office 365). Oppimateriaali sisältää opettajan materiaalit ja käyttöön perehdytetään koulutuksilla ja vertaistuella.Lempäälän kunta on sitoutunut huolehtimaan että digitaalisen aineiston käyttöön tarvittavat välineet ovat oppilaiden käytettävissä 3.-6.luokan ympäristöopin tunneilla.

Projekti käynnistyy syksyllä 2018.

Tiedote (pdf)

« Takaisin