Lempäälän uudessa ydinkeskustassa on helppoa olla onnellinen

13.11.2017

Telkäntaipaleen kevyenliikenteen silta yhdistää keskustan tiiviiksi ja viihtyisäksi kokonaisuudeksi (Kuva: BST-Arkkitehdit Oy).

Lempäälän kuntakeskuksen kehittämishankkeen visiona on yhdistää rautatien halkaisema Lempäälän keskusta tiiviiksi ja viihtyisäksi kokonaisuudeksi. Kuntakeskuksen kehittämishanke kantaa nimeä Nova Lempäälä. Erilaisten toimintojen sijoittuminen uudella tavalla rikkoo rajoja mahdollistamalla Lempäälän keskustasaarelle uudenlaista yhteistyötä, säpinää ja elämää. Nova Lempäälä luo Lempäälän ydinkeskustan täysin uudenlaisena kaikenikäisten iloksi.

Uusi omanlainen ja ainutkertainen puutarhakaupunkikylä houkuttelee uutta asuntorakentamista ja liike-elämää. Puutarhamaiseen keskustaan rakentuu uusia koteja monenlaiseen makuun noin 2000 asukkaalle. Lempäälän kuntakeskuksesta on kaikkialle lyhyt matka. Omalta rautatiepysäkiltä pääradan varrelta matka Tampereelle taittuu 10 minuutissa, autolla Tampere-Pirkkalan lentoasemalle pääsee noin 20 minuutissa ja Tampere-Helsinki moottoritielle noin 5 minuutissa.

Kuntakeskuksen veturina ja tulevana kuntalaisten olohuoneena toimii Lempäälä-talo, johon sijoittuvat Lempäälän kunnan uusi pääkirjasto monitoimitiloineen, Lempäälän kunnan ja kuntakonsernin yhtiöiden palvelut, ravintola sekä yhteiskäyttö-, liike- ja palvelutiloja. Noin 300 paikkainen pysäköintitalo palvelee niin keskustassa asioivia kuin työpaikkaliikennettäkin ja helpottaa uusien asukkaiden autopaikkatarvetta sekä junaliikenteen liityntäpysäköintiä. Historiallinen akseli kirkon tornilta Manttaalitalolle kulkee kevyenliikenteen väylänä toimivaa Telkäntaival -raittia ja polveilee esteettömästi uuden kevyenliikenteen sillan yli ja jatkuu Lempäälä-talon rakennusten välissä aina Puistokadulle asti.

Kuntakeskusta kehitetään yhdessä kuntalaisten, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa. Erilaisia tilaisuuksia ja muita osallistumismahdollisuuksia järjestetään hankkeen edetessä. Hankkeesta kiinnostuneilla kuntalaisilla, yrityksillä ja muiden sidosryhmien edustajilla on mahdollisuus osallistua yhteisen kuntakeskuksen kehittämiseen monin tavoin, esimerkiksi erilaisissa Nova Lempäälä -tapahtumissa. Nyt onkin loistava tilaisuus olla mukana uudessa heti ensiaskelista alkaen.

Lempäälä-talon suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Rakentaminen käynnistyy kesällä 2018 ja Lempäälä-talon on tarkoitus valmistua kesällä 2020. Lempäälä-talon ympärillä olevien kortteleiden kehitystyö jatkuu.

Lisätietoja:
Kuntakeskuksen kehittämisen hankepäällikkö
Lari Laakso, 040 133 7926, lari.laakso@lempaala.fi

Nova Lempäälä -sivut: https://www.novalempaala.fi/
Lempäälän kunnan internet-sivut: http://www.lempaala.fi/kuntainfo/keskustan-kehittaminen/

Telkäntaipaleen kevyenliikenteen silta tulee olemaan katettu, polveileva ja hyvin kevytrakenteinen. Se on lasitettu molemmin puolin. Vanhan asemarakennuksen taakse jää aukio ja sen ympärille tulee tulevaisuudessa kerrostaloja (Kuva: BST-Arkkitehdit Oy).

Lempäälä-talon ensimmäisen kerroksen asiakaspalveluaulaan tulee sijoittumaan palvelupiste ja itsepalvelupisteitä, kirjaston lehtienlukusali sekä lukuisia kokous- ja neuvottelutiloja. Uuden pääkirjaston tilat sijoittuvat Lempäälä-talon toiseen ja kolmanteen kerrokseen (Kuva: BST-Arkkitehdit Oy).

Kirjaston monitoimitilat mahdollistavat erilaisia kohtaamisia, työskentelyä, tilaisuuksia ja tapahtumia (Kuva: BST-Arkkitehdit Oy).

 

« Takaisin