Lempäälän kunta päivittää tietojaan rakennuksista

3.10.2018

Lempäälän kunta tarkistaa tietojaan rakennuksista koko kunnan laajuudelta. Tarkistukset aloitetaan syksyllä 2018 ja niitä jatketaan arviolta ainakin seuraavat kaksi vuotta. Tarkoituksena on korjata kirjaamistarkkuudesta, järjestelmämuutoksista ynnä muista syistä johtuvia virheitä ja puutteita kunnan rakennusrekisterissä sekä täydentää kartta-aineistoja.

Tietojen tarkistuksia tehdään ensisijaisesti maastossa kartoituskäynneillä. Tyypillisesti kartoituskäynnillä tarkastetaan kiinteistöllä olevien rakennusten lukumäärä ja käyttötarkoitus sekä otetaan niistä valokuvat. Joissakin tapauksissa mitataan myös rakennusten sijaintikoordinaatit. Rakennusten sisätiloihin ei ole tarvetta päästä, mutta pihapiirissä saatetaan joutua liikkumaan jalkaisin. Kartoituskäyntejä suorittavat Lempäälän kunnan kartoittajat tunnistaa oranssin tai keltaisen turvavaatetuksen lisäksi valokuvallisista henkilökorteista.

Ajantasaiset ja virheettömät rakennustiedot nopeuttavat rakennuslupien käsittelyä, varmistavat luotettavan asumisen ja rakentamisen tilastoinnin sekä takaavat oikeaan tietoon perustuvan kiinteistöverotuksen.

Vastaamme mielellämme kaikkiin hankkeeseen liittyviin kysymyksiin!

Eero Suominen
Paikkatietoinsinööri
puh. 050 3833 149
eero.suominen@lempaala.fi

Pirkko Saarinen
Maanmittausinsinööri
puh. 050 3839 285
pirkko.saarinen@lempaala.fi

« Takaisin