Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Jokainen meistä vaikuttaa itse omaan hyvinvointiinsa ja terveyteensä omien valintojensa kautta. Kunhan muistaa syödä säännöllisesti ja monipuolisesti, nukkua riittävästi ja liikkua – vähänkin on parempi kuin ei lainkaan – on jo moni perusasia kunnossa. Hyvät ihmissuhteet ovat tärkeitä ja ylläpitävät hyvinvointia – kukaan ei yksin pärjää. Tietoa ja virikettä oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen löydät tältä sivustolta ja teemoittain koottujen linkkien kautta.

Myös kunta on monessa kohdin toiminnallaan luomassa mahdollisuuksia ja tukemassa kuntalaisten hyvinvointia ja sen ylläpitämistä. Terveyden edistäminen on kunnan tehtävä. Lue lisää
 

Palveluverkko Pirkanmaalla

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluverkko on osa Pirkanmaan alueellisen terveyden edistämisen suunnitelman ja hyvinvointikertomuksen toimeenpanoa. Palveluverkon esittelyteksti linkkeineen löytyy Terveysportista.

Palveluverkon lähtökohdaksi on valittu elämän taitekohdat, jotka ovat mahdollisuus omien voimavarojen ja elämänhallinnan vahvistamiselle ja siksi tärkeitä elämänkaaren vaiheita terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Palveluverkon lähtökohtana on positiivinen terveyskäsitys, jossa riski- tai ongelmalähtöisen toiminnan rinnalle nostetaan terveys- ja hyvinvointilähtöinen toiminta. Terveys nähdään yksilötasolla hyvänä arkena ja terveyden edistäminen terveyttä tuottavien ja ylläpitävien tekijöiden vahvistamisena.