Lomituspalvelut

Sivu päivitetty 5.12.2018 13:00

              Akaa Juupajoki Kangasala  Orivesi Pirkkala
                  Tampere Urjala Valkeakoski Vesilahti

Lempäälän lomahallinnon paikallisyksikön lomituspalvelualue:
Akaa, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Tampere, Urjala, Valkeakoski ja Vesilahti, jotka on esitetty alla olevalla Pirkanmaan kartalla keltaisella.

Lomituspalvelualueen kartta

Lomituspalvelualue

Minustakin maatalouslomittaja?
Tutustu lomittajan työhön tästä. Katsomiseen tarvitset VLC Player -katseluohjelman, jonka voit ladata tästä. Katseluohjelma on ilmainen.

Lomituspalvelulajit

Lomaoikeus

Maatalousyrittäjällä on vuosiloma- ja sijaisapuoikeus, jos
- hän on päätoiminen
- hän on maatilatalouden tuloverolain mukaan verotettava
- hänellä on voimassa pakollinen MYEL-vakuutus tai vireillä hakemus sen saamiseksi tai
- hänelle on myönnetty osatyökyvyttömyyseläke tai kuntoutustuki
- hän ei saa työttömyysrahaa tai työmarkkinatukea
- hänellä on loma-aikana vähintään kuusi kotieläinyksikköä ja
- hän on itse työhön osallistuva

Vuosiloman pituus on 26 päivää. Kunnan lomittajia käytettäessä tilan kaikkien yrittäjien on pidettävä vuosilomastaan 20 päivää samanaikaisesti, jos kotieläinten määrä on 20 yksikköä tai sen alle. Eläinmäärästä riippumatta myös tilalla, jolla yrittäjien yhteenlaskettu lomituspäivän pituus on 9 tuntia tai vähemmän, lomat on pidettävä samanaikaisesti. Kunnan järjestäessä lomituksen vuosilomaan saa sisältyä enintään kolme sunnuntaita tai pyhäpäivää.

Sijaisapua voi saada vain vuosilomaan oikeutetut maatalousyrittäjät. Kasvinviljelijät tai sivutoimiset kotieläintilat eivät saa enää sijaisapua 1.1.2016 alkaen.

Vuosilomaan oikeutetulla maatalousyrittäjällä on mahdollisuus saada 120 tuntia tuettua maksullista lomitusta, mikäli se ei aiheuta ongelmia vuosiloman tai sijaisapulomituksen järjestämisessä. Tuetun maksullisen lomituksen tuntihinta on 13,93€ vuonna 2018 ja vuonna 2019 hinta on 14,19€/h.

Kun maatalousyrittäjä on valinnut itsejärjestetyn lomituksen, paikallisyksikkö maksaa siitä korvauksen, joka on enintään 26,85€/h vuonna 2018. Vuodelle 2019 enimmäiskorvaus on 27,35€/h. Korvaus maksetaan suoraan ammatinharjoittajalle tai lomituspalveluyritykselle.