Ajankohtaista

Birgitan polun vihkiäisistä 20vuotta

Vihkiäisiä suunnitellut työryhmä aloitti kokouksensa 26.11.1996. Kokouksia oli paljon ja pöytäkirjat paksuja runsaiden kartta-, bussiaikataulu-, ruokahuolto-, yms. liitteiden johdosta.

Työryhmä tähtäsi la 6.9.1997 päivään, joka oli kaikilla Lempäälän kouluilla työpäivä. Ideana oli koota kaikki Lempäälän koululaiset - myös LeLulaiset - yhteiseen vihkiäistilaisuuteen Hakkarin Hiekkakentälle niin, että mahdollisimman monella ainakin alaluokkalaisella olivat myös huoltajat mukana. Vihkiäistilaisuuden jälkeen heidät kaikki kuljetettaisiin tilausbusseilla tiettyihin lähtöpisteisiin n. 50 km pitkällä Birgitan polulla, josta he sitten myötäpäivään kävelisivät etappinsa loppupisteeseen, josta tilausbussit taas hakisivat heidät Hakkariin ruokailemaan. Ruokailua varten oli käytössä Hakkarin koulun keittola ja ruokasali, pari kenttäkeittiötä ja pari isoa ruokailutelttaa.

Tapahtuman mittakaava asetti järjestäjille kosolti haasteita muuallakin kuin ruokailussa: tilausbussejakin oli käytössä n. 40 kpl ja niille jokaiselle oli laskettu useampi vienti- tai hakukeikka tarkan aikataulun puitteissa. Helppoa ei ollut myöskään värikoodata lisämerkinnöin jokainen Birgitan polun etappi standardin keltaisen merkinnän lisäksi - näitä tehtiin usean hengen voimin 5.-6.9. yölläkin kaikkein pimeimpiä tunteja lukuun ottamatta. Samana yönä Hakkarin liikuntahallissa toimi rintanappitehdas, jossa prässättiin jokaiselle eri etapeille lähtevälle patikoitsijalle oman etappinsa värinen Birgitan polku -nappi.
Jo perjantaina oli Hakkarin Hiekkakentälle ajettu kuorma-auto esiintymislavaksi ja lippusiimoin, opastein, jne. organisoitu karsinat, jossa eri etappien patikoitsijat saivat vihkiäisiä seurata. Vihkiäisissä taivaalle laskettavia kaasupalloja tehtiin Hakkarin Viipalekoulussa koko yö niin, että aamulla rakennuksen pitkä käytävä oli täynnä palloja katosta lattiaan. Vihkiäisissä kuultiin mm. emerituspiispa Paavo Kortekankaan puhe. Siellä oli myös musiikkia ja yhteislaulua. Itse vihkiäistilaisuus haluttiin kuitenkin pitää mahdollisimman lyhyenä, jotta 3500 ihmistä ei olisi pitkästynyt Hiekkakentän lippusiimakarsinoissa seisoskeluun, kun äänentoiston tekniikkakin oli silloin nykyistä alkeellisempaa.
Itse vietin ko. tapahtuman jälkeiset tunnit Hakkarin vesitornin katolla, josta tuon ajan kännyköillä saatiin yhteys tilausbussien kuljettajiin ja oppilas+huoltaja -ryhmää luotsaaviin opettajiin Birgitan polun kaukaisimpiinkin korpiin. Nimittäin kymmenistä patikoitsijaryhmien viemisistä ja etenkin hakemisista kaikki eivät sujuneet kuin Strömsössä. Mitään 500-1000 metriä mittavampia harhautumisia ei kuitenkaan sattunut, joten lopulta bussi ja ryhmä löysivät toisensa. Merkillepantavaa oli myös EA-divisioonamme vähäinen työllisyys. Tietty joitakin liukastumisia, kaatumisia, hyönteisten pistoja, tms. sattui.

Ikinä emme vihkiäisten suunnitteluryhmässä päässeet näkemään sitä, että olisimmeko selvinneet kunnialla, jos kaikki kutsutut olisivat osallistuneet. Siitä piti huolen 5.-6.9. puoliltaöin alkanut sade ja Lontoosta suorana lähetetty TV-spektaakkeli Prinsessa Dianan hautajaisista, jotka saivat monet huoltajat - etenkin äidit - jäämään kotiin. Mutta oppilaat ja opettajat olivat siellä kaikki.

Jorma Kunnas, työryhmän jäsen 1996-97     


 

Kohti uutta Lempäälän kirjastoa 24.3.2017.  Suunnittelutyöpajapäivä 1.


Video suurempana tästä linkistä

 

 

Kohti uutta Lempäälän kirjastoa 10.4.2017.  Suunnittelutyöpajapäivä 2.


Video suurempana tästä linkistä

 

 

Kohti uutta Lempäälän kirjastoa 16.6.2017. Suunnittelutyöpajapäivä 3.

  
     Video suurempana tästä linkistä

 

 

   Kohti uutta Lempäälän kirjastoa 29.8.2017. Suunnittelutyöpajapäivä 4.

  
   Video suurempana tästä linkistä

 

   Sivistyslautakunnan "Kirjaston kehittäminen-kuntalaisten osallisuus"- 
   työpaja 29.8.2017

  
    Video suurempana tästä linkistä

 

 

[