Varhaiskasvatuspalvelut

Sivu päivitetty 20.2.2017 09:51

Lempäälän varhaiskasvatus luopuu ylimääräisistä herkuista
(Tiedote 24.8.2018)


Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspalveluja ovat päiväkotihoito, perhepäivähoito, avoin kerhotoiminta sekä palveluseteli. Lisäksi varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat lastenhoidon tuet (kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki), joita haetaan KELAsta.

Lasten varhaiskasvatus järjestetään perheen tarpeet huomioiden osa- tai kokopäivähoitona päiväkodissa tai kokopäiväisenä perhepäivähoidossa. Lisäksi järjestetään tilapäistä hoitoa. Vuorohoidossa on mahdollisuus hoitoon iltaisin ja viikonloppuisin vanhempien yhtäaikaisesta työstä tai opiskelusta johtuen.

Kunnallista varhaiskasvatusta sekä kerhotoimintaa haetaan  ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella.

Maksuasioissa lisätietoja saa Asiakasmaksut -alisivuilta ja varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä.

Lempäälän kunnassa toteutettava varhaiskasvatus pohjautuu kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan, jossa kuvataan tarkemmin kunnan varhaiskasvatuksessa toteutettavia periaatteita ja toimintatapoja. Lapsen osallisuus ja kasvatuskumppanuus ovat meillä tärkeitä arvoja. Osallistamme myös lasten huoltajia kehittämään varhaiskasvatusta.

Lempäälässä esiopetuksesta, esikoululaisten sekä  koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnasta vastaa opetuspalvelut.

Vaikuta lasten ja perheiden palveluihin!
Kuntalaisten mielipiteitä ja ehdotuksia lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi kootaan koko hankkeen ajan. Kerro, miten sinä parantaisit palveluja: Kysely

Day Care Services in Lempäälä