Koirankakkaroskikset

Hyvä koiranulkoiluttaja,

Muistathan kerätä koirasi jätökset ulkoilureittien varsilta ja hoidetuilta alueilta taajamassa!

Järjestyslain mukaan koirien jätökset on kerättävä taajamien hoidetuilla alueilla, joilla tarkoitetaan kuntien ylläpitämiä ja yksityishenkilöiden hoitamia alueita.

Vaikka järjestyslaissa mainitaan vain taajamien hoidetut alueet, vastuuntuntoinen ja huomaavainen koiranomistaja vie koiransa jätökset roska-astiaan myös muualla. Lempäälän taajama-alueilla on useita koirankakkaroskiksia sekä puistoroskiksia, joihin solmitun kakkapussin voi laittaa.

Keräämättömät jätökset voivat aiheuttaa terveysongelmia myös koirille. Koirat saattavat saada jätöksistä suolinkaisia ja muita sisäloisia.

Lempäälän kunta jakaa koirankakkatarroja kuntalaisten käyttöön

Lempäälän kunta tukee hyvää ja yksinkertaista ideaa, joka pieneltä osaltaan auttaa meitä kaikkia viihtymään paremmin kotikunnassamme. Koirankakkaroskiksen idean kehittivät nokialaiset koiranomistajat Johanna Hulkko ja Jussi Kallioniemi.

Omakotitalon jäteastiaan liimattava tarra on merkki koiranulkoiluttajalle, että kyseiseen roskikseen saa tiputtaa siististi pussitettuna koiranjätöksiä. Näin voi madaltaa koiranulkoiluttajien kynnystä kerätä koiransa jätökset pois ojien ja teiden varsilta.

Voit hakea maksuttoman tarran Lempäälän kunnan palvelupisteestä ja liimata sen kotona roskikseesi. Voit myös soittaa palvelupisteeseen 03 565 51060 tai lähettää sähköpostia neuvonta@lempaala.fi ja pyytää postittamaan tarran.