Eläinlääkäri ja löytöeläimet

 

 

Eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkintähuoltolain mukaisesti kunnaneläinlääkäri tarjoaa peruseläinlääkäripalveluja kaikille kuntalaisille. Kunnan  eläinlääkintähuollon järjestämisestä vastaa Pirkkalan kunnan ympäristöterveydenhuollon yksikkö Pirteva. Pirtevassa on viisi kunnaneläinlääkäriä, jotka huolehtivat yhdessä Pirtevan kuuden kunnan eläinlääkäripalveluista.  Asiakastaksat määräytyvät lääkärisopimuksen alaisen taksakortin mukaisesti. 

Täältä löydät eläinlääkäreiden yhteystiedot sekä tietoa eläinlääkintähuoltoon liittyvistä asioista.


Löytöeläinpalvelut

Ilmoitukset löydetyistä kissoista, koirista ja muista pieneläimistä tehdään löytöeläinhoitolaan, jonne voi tehdä myös katoamisilmoituksen kadonneesta lemmikistä. Eläin noudetaan hoitolan toimesta hoitolaan. Halutessasi voit omalla kustannuksellasi toimittaa eläimen itse hoitolaan. Tarvittaessa eläimen löytymisestä voi ilmoittaa myös poliisille.

Löytöeläinten hoidon kustannuksista näissä sopimuspaikoissa vastaa kunta ensimmäiset 15 vuorokautta. Tämän jälkeen, jollei eläimen omistajaa ole löytynyt, voi hoitola luovuttaa eläimiä eteenpäin vastuullisille ostajille. Pääsääntöisesti eläimiä ei lopeteta hoitoloissa.

Pirtevan kuntien löytöeläimistä vastaavat hoitolat

  • Lempäälä, Vesilahti, Pirkkala ja Ylöjärvi
     Koirahoitola Boondock's / Jari Pellas
    p.03-3345 490,löytöeläinpäivystys 040-5152 750
    Paimenkoirantie 96, 35300 Orivesi
    Koirahoitola Boondock's