Lempäälän kunta jakoi Erik Edner -mitaleita Itsenäisyyspäivän juhlassaan 6.12.2017

6.12.2017

Lempäälän kunta jakaa vuosittain Erik Edner -mitalin politiikan, kulttuurin ja talouden alalla Lempäälän hyväksi työtä tehneelle yksityiselle taholle tai yhteisölle. Ensimmäiset mitalit jaettiin vuonna 1984.

Vuonna 2017 palkinnon saivat Elina Berg, Kiinteistö Oy Ideapark Ab ja Lempäälän Taideyhdistys ry. Ohessa palkitsemisperustelut, joiden yhteydessä mitalien numerot. Onnittelut mitalinsaajille!

 

112 Elina Berg

Elina Berg toimii Pirkanmaan Tanssiopiston rehtorina, tanssipedagogina ja yrittäjänä Lempäälässä. Tanssiopisto aloitti toimintansa Lempäälässä 1974 Balettikoulu Irmeli Lehtisen nimellä. Toiminta jatkui vuodesta 2004 Pirkanmaan Tanssiopistona Bergin johdolla ensin toiminimenä ja vuodesta 2016 osakeyhtiönä. Tanssiopisto antaa taiteen perusopetusta yleisen ja laajan oppimäärän mukaan. Johtoajatuksena on tarjota laadukasta tanssinopetusta monipuolisesti eri lajeissa omassa kunnassa lähellä kotia aina ammattiopintoihin saakka.

Tanssiopisto on tehnyt Lempäälää tunnetuksi menestyksekkäällä osallistumisella kilpailuihin ja tapahtumiin. Valtakunnalliseen Kansallisoopperan erikoiskoulutukseen on valittu vuosittain tanssiopiston oppilaita. Elina Berg haluaa pitää kiinni vahvasti siitä, että opetusta antavat alan ammattilaiset, joilla on rakkaus tanssiin ja opettamiseen. Uusissa tiloissa Ideaparkissa opetusta antaa Bergin lisäksi 8 opettajaa.

Elina Berg on toiminut tanssipedagogina ja koreografina yli 30 vuotta ja opettaa edelleen laajan oppimäärän ryhmiä sekä tanssiteatteria. Hän kouluttautuu edelleen aktiivisesti niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Rehtori- ja koulutusjohtamisen opinnot hän on suorittanut Jyväskylän yliopistossa. Tanssinopettajatutkinnon ja kaupallisen alan tutkinnon ohella Berg on tehnyt musiikin, teatterin, psykologian ja tiedotusopin opintoja. Ennen kokopäiväiseksi yrittäjäksi ja rehtoriksi ryhtymistään hän työskenteli yli 10 vuotta kansainvälisen yhtiön tiedottajana. Hän esiintyi myös runoimprovisaatioryhmä Muuntajan riveissä viiden vuoden ajan. Pirkanmaan Taikalamppu -lastenkulttuuriverkosto ja Tampereen kaupunki myönsivät Elina Bergille Lampun henki -palkinnon lastenkulttuurin hyväksi tehdystä työstä vuonna 2009.

 

113 Kiinteistö Oy Ideapark Ab

Vast´ikään 11-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt, yrittäjä Toivo Sukarin rohkeista visioista syntynyt Ideapark - Kiinteistö Oy Ideapark Ab - on Lempäälän Marjamäessä sijaitseva kauppakeskus ja liikekaupunki. Se avattiin 1.12.2006. Useiden eri tutkimusten mukaan Lempäälä tunnetaan nykyisin erityisesti Ideaparkista.

Kauppakeskuksessa toimii yli 150 yritystä, joten se on erittäin merkittävä työllistäjä alueella. Hyvä ja kiinteä yhteistyö kauppiasyhdistyksen kanssa vie toimintaa eteenpäin. Yritysten kirjo ja laaja tuotevalikoima sekä moninaiset, Ideaparkin ja eri toimijoiden järjestämät tapahtumat tekevät kauppakeskuksesta valtakunnallisestikin vetovoimaisen käyntikohteen kaiken ikäisille asiakkaille. Tunnetuimpia tapahtumia ovat suurkonsertit, erilaiset urheilutpahtumat, esimerkiksi Ideapark-juoksu, sekä jouluajan piparkakkutalokaupunki.

Olennaista on, että Ideapark uskallettiin aikanaan tehdä riittävän suureksi; se on vaikuttanut kauppakeskuksen toimivuuteen ja monipuolisuuteen sekä kehittymismahdollisuuksiin. Tuoreimmat muutokset ja uudistukset ovat tänä vuonna avattu Ideapark Areena -liikuntakeskittymä. Keväällä 2018 aloittaa toimintansa Zones by Särkänniemi.

 

114 Lempäälän Taideyhdistys ry

Lempäälän Taideyhdistyksen syntysanat lausuttiin taiteilija Kaarlo Enqvist-Atran syntymän 99-vuotispäivänä hänen taiteilijatalossaan. Kokouksessa, jossa olivat mukana mm. taiteilija Saara Lind ja kunnanjohtaja Jussi Peltomäki, päätettiin perustaa yhdistys jossa olisivat mukana taiteen tekijät, taidetta harrastavat ja taiteen tukijat. Varsinainen perustava kokous pidettiin huhtikuussa 1979.

Yhdistys perusti taiteen perusopetuksen piiriin hyväksytyn lasten kuvataidekoulun, jota se ylläpiti parinkymmenen vuoden ajan. Rehtoreina toimivat yhdistyksen jäsenet. Toiminta jatkuu nykyisin Pirkan opiston alaisuudessa kuvataide- ja käsityökoulussa.

Taideyhdistyksen keskeisintä toimintaa ovat olleet jäsenten taidenäyttelyt ja niitä tukeva koulutus. Yhteisnäyttelyt eri kohteissa ovat luoneet kuntalaisille monipuolisia mahdollisuuksia kuvataiteen näkemiseen ja kokemiseen. Näyttelypaikkona ovat olleet mm. Ehtookoto, Lempäälän Taitokeskus, Hakkarin kartano, terveyskeskus, pääkirjasto, Lempostupa, Piippokeskus ja Osuuspankki. Yhdistyksen jäsenet ovat pitäneet ahkerasti myös yksityisnäyttelyitä.

Järjestetyt taidematkat ovat olleet avoimia myös muille kuin jäsenille. Yhdistyksellä oli aiemmin myös kirjallisuus- ja valokuvajaostot. Yhdistys on tuottanut taide-elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia eri-ikäisille myös eri tapahtumien yhteydessä järjestetyissä työpajoissa.

Taideyhdistyksen merkitystä kuvaa se, että vaikka ikääntymisen myötä aktiivinen taiteen teko monelta jää, jäsenenä halutaan pysyä. Jäsenistö myös uudistuu.

« Takaisin