Lempäälä on viiden tähden kunta

18.3.2017

Suomen Kuvalehti on luokitellut kaikki Suomen 297 kuntaa tähtiluokituksella viiteen eri ryhmään. Arviointikriteereinä oli kahdeksantoista mittaria kolmella eri osa-alueella: väestö, elinvoima ja kuntatalous.

- Mehän pärjäsimme hyvin, ja vielä vanhoilla luvuilla, toteaa Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö, tulokset nähtyään. Kuntatalouden heikot luvut perustuvat 2015 tilanteeseen ja painavat siksi sijoitusta alaspäin. Lempäälän vuoden 2016 tilinpäätös oli puolestaan erinomainen.

Verkkosivuille koottu ”kuntopuntari” kertoo Manner-Suomen kuntien tilasta kahdeksantoista eri mittarin pohjalta arvioituna. Mittariston ovat laatineet tutkijat, valtiotieteiden tohtori Timo Aro ja hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä.

Lempäälä sijoittui kokonaisarvioissa sijalle 18. Väestömittarin osalta sijoitus oli 14. Sitä nostivat erityisesti väestön kasvuennuste vuosille 2015 – 2035 ja sosiaali- ja terveydenhuollon tarvekerroin 2014. Elinvoimassa Lempäälän sijoitus oli 40. ja kuntataloudessa 68. Väkiluvultaan Lempäälä on 45. kaikista Suomen kunnista.

Kokonaisarviossa kunnat jaettiin viiteen luokkaan kokonaissijoituksen perusteella. Pirkanmaan kunnat menestyivät varsin hyvin, viiden tähden kuntia oli kaikkiaan kuusi.

Lähde: Suomen Kuvalehti, www.suomenkuvalehti.fi

Lisätietoja:
Heidi Rämö, kunnanjohtaja, Lempäälän kunta, 040 133 7803

« Takaisin