Varhaiskasvatuspalvelut

Sivu päivitetty 20.2.2017 09:51

Lempäälän kunnan varhaiskasvatuspalveluja ovat päiväkotihoito, perhepäivähoito, avoin kerhotoiminta sekä palvelusetelipalvelu.  Lisäksi varhaiskasvatuspalveluihin kuuluvat lastenhoidon tuet (kotihoidon tuki ja yksityisen hoidon tuki), joita haetaan KELAsta.

Lasten päivähoito järjestetään perheen tarpeet huomioiden osa- tai kokopäivähoitona päiväkodissa tai kokopäivähoitona perhepäivähoidossa. Lisäksi päivähoidossa järjestetään tilapäistä hoitoa. Vuorohoidossa on mahdollisuus hoitoon iltaisin ja viikonloppuisin vanhempien yhtäaikaisesta työstä tai opiskelusta johtuen.

Kunnallista päivähoitoa sekä kerhotoimintaa haetaan  ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella.

Maksuasioissa lisätietoja saa Asiakasmaksut -alisivuilta ja varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä.

Lempäälän kunnan päivähoidossa toteutettava varhaiskasvatus pohjautuu kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaan, jossa kuvataan tarkemmin kunnan päivähoidossa toteutettavia periaatteita ja toimintatapoja. Lapsen osallisuus ja kasvatuskumppanuus ovat meillä tärkeitä arvoja. Osallistamme myös lasten huoltajia kehittämään varhaiskasvatusta.

Lempäälässä esiopetuksesta, esikoululaisten sekä  koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnasta vastaa sivistystoimi.

Vaikuta lasten ja perheiden palveluihin!
Kuntalaisten mielipiteitä ja ehdotuksia lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämiseksi kootaan koko hankkeen ajan. Kerro, miten sinä parantaisit palveluja: Kysely

Day Care Services in Lempäälä