Eläinlääkäri ja löytöeläimet

 

 

Eläinlääkäripalvelut

 

Eläinlääkintähuoltolain mukaisesti kunnaneläinlääkäri tarjoaa peruseläinlääkäripalveluja kaikille kuntalaisille. Kunnan  eläinlääkintähuollon järjestämisestä vastaa Pirkkalan kunnan ympäristöterveydenhuollon yksikkö Pirteva. Pirtevassa on viisi kunnaneläinlääkäriä, jotka huolehtivat yhdessä Pirtevan kuuden kunnan eläinlääkäripalveluista.  Asiakastaksat määräytyvät lääkärisopimuksen alaisen taksakortin mukaisesti. 

Täältä löydät eläinlääkäreiden yhteystiedot sekä tietoa eläinlääkintähuoltoon liittyvistä asioista.


Löytöeläinpalvelut

Löytäessäsi lemmikkieläimen, jonka omistaja ei ole tiedossa, tulisi se viedä löytöpaikan kunnan löytöeläinten hoidosta vastaavaan lemmikkihoitolaan. Tällöin eläimellä on parhaat mahdollisuudet löytää takaisin kotiinsa ja oikealle omistajalleen. Hoitolaan voi myös soittaa, jollei saa eläintä kiinni tai voi viedä sitä hoitolaan itse.
Eläimen löytymisestä voi ilmoittaa myös poliisille.

Löytöeläinten hoidon kustannuksista näissä sopimuspaikoissa vastaa kunta ensimmäiset 15 vuorokautta. Tämän jälkeen, jollei eläimen omistajaa ole löytynyt, voi hoitola luovuttaa eläimiä eteenpäin vastuullisille ostajille. Pääsääntöisesti eläimiä ei lopeteta hoitoloissa.

Pirtevan kuntien löytöeläimistä vastaavat hoitolat

 • Lempäälä, Vesilahti, Pirkkala ja Ylöjärvi
   Koirahoitola Boondock's / Jari Pellas
  p.03-3345 490,löytöeläinpäivystys 040-5152 750
  Paimenkoirantie 96, 35300 Orivesi
  Koirahoitola Boondock's
 • Hämeenkyrö ja Nokia
  Kissankulma ry / Pia Viirola, 044 344 3334
  Kaipiontie 241, 39290 Vesajärvi
  Kissankulma